Skal du på en strandferie som du har sett fram til lenge? Kanskje du løper et maraton, eller har kanskje en spesiell anledning kommer opp. Uansett hvor mye stigmatiseringen om perioder kan ha skiftet i det siste, er det fortsatt noen situasjoner der det å være på uken kan være ubeleilig eller plagsom.

I denne artikkelen vil vi dekke noen tiltak du kan ta for å forsøke å forsinke perioden i en kort stund. Disse metodene er ikke helt pålitelige da de ikke garanterer resultater, men det er mulig å forsinke perioden med forskjellige former for hormoner.

Informasjon på denne siden

Hvordan virker det?

Forsinkelse av perioden kan gjøres annerledes avhengig av om du allerede er på pillen eller ikke. Nedenfor har vi oppført forskjellige metoder du kan forsinke perioden med. Vær oppmerksom på at de kanskje ikke alltid er effektive når du forsinker perioden, men de vil ikke hindre seg med deres potens som prevensjonsmidler.

Perioden er i hovedsak prosessen med å kvitte seg med den fortykkede slimhinnen som blir bygget opp under eggløsning. Hvis du ikke har blitt befruktet i denne fasen, løser kroppen seg av de overskytende produktene, og du vil ha din periode. Når du tar hormonelle prevensjonspiller, forhindrer pillene livmor føringen fra å kaste ut og dermed vil perioden ikke starte før du tar sukkerpiller eller har en ukomplisert pause.

Du kan fortsatt oppleve gjennombrudd eller blødning, spesielt hvis du forsinker perioden i mer enn en syklus. Det anbefales ikke å forsinke perioden mer enn to sykluser på rad uten å konsultere en lege, jordmor eller gynekolog siden dette kan gi bivirkninger.1

Kombinert prevensjonspiller

En kombinert pille kan fungere forskjellig avhengig av hvor mange sekvenser den har. Noen piller har samme mengde hormoner hele tiden, mens noen har forskjellige mengder avhengig av hvor i syklusen du befinner deg i.

Du vet at du har de monofasiske 21-dagers pillene hvis du tar de samme pillene i tre uker, og i fjerde uke tar du ikke noe i det hele tatt. Hvis du vil forsinke perioden med disse pillene, bør du bare fortsette med en ny pakke med piller så snart du er ferdig med den første og ikke ta en syv-dagers pause fra pillene.

Hvis du tar en pille hver dag, men piller i fjerde uke er dummies, er du på daglige piller (ED-piller). For å forsøke å forsinke perioden på disse prevensjonene, kan du bare hoppe over dummy-pillene og starte en ny pakke med piller.

Sequenced eller phyasic 21-dagers piller er pillene som har forskjellige mengder hormoner, avhengig av hvilken del acv syklusen du er inne i. Piller har ofte forskjellige farger, slik at du kan se forskjellen mellom dem. Du bør ikke hoppe over deler av syklusen før du konsulterer en lege eller apotek.

Progesteron er eneste pille

Den eneste progesteron pillen inneholder bare en form for hormoner og bør tas hver dag i måneden. Det er dessverre ikke mulig å hoppe over perioden med disse pillene, siden de ikke har en pause hvor du ikke tar piller eller tar sukkerpiller.

I noen tilfeller er det mulig å midlertidig bytte til en kombinert pille for din spesielle anledning, hvis du kan bruke østrogen. Dette kan gi deg en rekke bivirkninger, så det kan være verdt å se på andre tidsforsinkelse metoder først.

Ikke normalt på pillen 

Hvis du vanligvis ikke bruker en hormonell pille som en form for prevensjon, er det noen ganger mulig å foreskrive hormoner spesielt for denne spesifikke anledningen. Hormonet som kan være av spørsmål er noretisteron som vil bli tatt tre ganger om dagen tre til fire dager før du forventer perioden. Det vil stoppe livmor føringen fra kaste, noe som skjer i løpet av perioden.

Norethisterone virker ikke som et prevensjonsmiddel, men arbeider utelukkende for å forhindre menstruasjon. Dette legemidlet kan forsinke perioden i opptil 17 dager, og blødningen vil starte noen dager etter at du slutter å ta medisinen. Hvis du tidligere ikke har brukt en kombinert pille som du planlegger å ta det som et forsinkende stoff, må du kanskje begynne å ta pillen ganske få uker før du planlegger å hoppe over perioden, siden kroppen trenger litt tid til å tilpasse seg.

Kjøp p-pille forsinkelse spiller

Disse legemidlene er ikke tilgjengelige over-the-counter, noe som betyr at du må bestille på en avtale med en lege, gynekolog eller jordmor for å få resept. Mange ganger kan du gjøre dette på nettet, slik at du ikke engang må forlate hjemmet ditt.

De fleste elektroniske klinikker tilbyr ulike former for konsultasjon med lege – fra live chat apps til tilpassede spørreskjemaer. Alle disse metodene er der for å hjelpe legen som er ansatt i nettklinikken, for å ta en informert beslutning om din egnethet til behandlingen, basert på din medisinske profil og historie. Hvis du får fremskritt fra legen, vil de utgjøre et resept som du umiddelbart kan sende pillene rett til dørstokken din.2 

Du må kanskje ta en blodtrykkstest for å se at du ikke er i fare for noen av bivirkningene, så i noen tilfeller må du kanskje se en medisinsk profesjonell person, men noen nettklinikker har behandlet apotekene slik at Du kan få blodtrykket ditt til din bekvemmelighet.

Kilder:

  1. Slik utsetter du mensen – KK
  2. Utsettelse av menstruasjon – NHI